Les darreres publicacions
A través de les nostres publicacions coneixeràs més sobre la vida de Pere Casaldàliga, les seves posicions polítiques i religioses, la seva actuació concreta a l’Araguaia….Endinsa’t en la vida, l’obra i les causes de Pere Casaldàliga i de la fundació.
O dia 8 de março
Dia Internacional da Mulher foi instituído por força das lutas de mulheres, a partir do século XVII, pela igualdade de direitos entre os gêneros e pelo reconhecimento de seus direitos. Não se ...
Convite para decolonizarmos nossas Teologias e Espiritualidades
Decolonizar nossa teologia e espiritualidade? Desconstruir a visão eurocêntrica e abraçar com todas as consequências uma teologia não colonizada? Este é o convite deste texto.
...Missa dos Quilombos: Celebrando a Resistência e a Cultura Negra
A “Missa dos Quilombos” foi celebrada em 20 de novembro de 1981 na cidade de Recife (PE), para mais de 8 mil pessoas. É considerada uma expressão artística e religiosa que busca honr...
Eunice Dias de Paula: “Hoje, é comum ouvir moradores antigos dizerem se não fosse Dom Pedro e a Prelazia, esse nosso lugar não existiria mais”.
Eunice Dias de Paula tem morado mais de 40 anos junto ao Povo Apyãwa na Prelazia de São Félix do Araguaia. Essa é a sua experiência junto a Pedro Casaldáliga
...Lembrando a vida e o legado inspirador de Pedro Casaldáliga
Relembre a vida e o legado inspirador de Pere Casaldàliga, um incansável defensor dos direitos humanos. Honre sua memória e faça uma visita virtual ao seu túmulo, onde seu espírito de justiç...
30 de julho, chegamos a um outro mundo
Casaldáliga chegou à Amazônia brasileira em 30 de julho de 1968. Ele nunca mais voltou para a Catalunha. Este é um fragmento de seu testemunho escrito por ele mesmo e algumas das primeiras imag...
A educação como Instrumento de Luta e Transformação Social
Casaldáliga iniciou uma revolução educativa no Araguaia que ainda hoje é referência na América Latina. Dois membros dessa equipe nos explicam quais foram os alicerces dessa intervenção e co...
O cristianismo está apenas começando
“Em vez de olhar com nostalgia para um passado cristão que não existe mais, devemos ir adiante para evangelizar o mundo secularizado, agnóstico e pós-moderno de hoje”. O que podemos fazer? ...
Pere Casaldàliga
L’esperança que fa feina
Les Causes d’una vida
“Les meves causes valen més que la meva vida” ha estat el lema de Pere Casaldàliga. De fet, sempre va estar disposat a donar la vida pels demés. Quines són aquestes causes que valen una vida?
LA TERRA
L’amenaça de grans empreses agrícoles, multinacionals o nacionals, a les terres cultivades tradicionalment pels petits camperols o pels Pobles Indígenes, i les condicions de treball miserables obligaren des de bon principi Casaldàliga a donar suport a l’ocupació i la resistència camperoles enfront dels poderosos.
ELS POBLES INDÍGENES
Molts d’aquests grups indígenes, abocats a desaparèixer després de segles de contacte amb els colonitzadors, de la mà respectuosa de Casaldàliga han recuperat autoestima, tradicions i costums, dialogant amb igualtat de condicions amb l’Església dels pobres.
LA TEOLOGIA DE L'ALLIBERAMENT
Partint de la realitat existent al Mato Grosso Casaldàliga advoca per una església present al costat dels més pobres, fora dels dogmatismes establerts i dotada de major grau de descentralització. Neix així una nova teologia, més ecumènica, inspirada en l’Evangeli i en el clam i el crit dels més desafavorits.
LA PATRIA GRANDE
Des del cor del Mato Grosso, Pere Casaldàliga ha procurat estrènyer els llaços de solidaritat entre tot el continent, la Pàtria Gran, formada per una realitat històrica i social amb problemes i característiques similars.
L'ECOLOGIA
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor.
La Fundació
Hereus de les dues associacions que Pere Casaldàliga va inspirar, una a Catalunya i l’altre al Brasil, i juntament amb la família Casaldàliga, la Fundació és un pas endevant per preservar, donar a conèixer i aprofundir en la vida, l’obra i les causes concretes de Pere Casaldàliga.
Enmig del poble
Pere Casaldàliga ha lluitat durant més de 50 anys pels drets dels camperols sense terra i els pobles indígenes. La seva tasca a l’Amazònia continúa essent l’única esperança per moltes comunitats.
Els conflictes per terra, la deforestació de l’Amazònia i les desigualtats són el fruit d’una història i de la implantació d’un model econòmic depredador a l’Araguaia. En un món globalitzat, occident també en té molt a veure.