fbpx

"La solució sempre és l'esperança"

Pere Casaldàliga
Veure vídeo
El barret de palla, el rem i les sandàlies són símbols de Pere Casaldàliga

La vida

«L’objectiu de totes les nostres causes es pot formular en aquest postulat: humanitzar la humanitat practicant la proximitat.»

La missió de Casaldàliga és més actual que mai davant un món desigual, polaritzat i en emergència climàtica. Conèixer com ell es va posicionar personal, comunitària i socialment ens guia i ens orienta.

El barret de palla, el rem i les sandàlies són símbols de Pere Casaldàliga

El compromís

P E R E    C A S A L D À L I G A
Balsareny, 1928 – São Félix do Araguaia, 2020
Pedro Casaldáliga em sua casa em São Félix do Araguaia
El barret de palla, el rem i les sandàlies són símbols de Pere Casaldàliga

La veu

“La paraula del bisbe Pere Casaldàliga, Pedro Casaldàliga, Pere Llibertat, no és la que acostumem a escoltar en les autoritats religioses o polítiques”. De fet, Pere Casaldàliga ens ha parlat d’actualitat, des del compromís personal i l’esperança.

Descobreix-ne més a través d’aquests documents i entrevistes.

01

Les causes i la vida

Pere Casaldàliga ens parla de les seves causes i de la seva vida, a través d’imatges i d’entrevistes fetes per Televisió de Catalunya al llarg dels anys. A través de tot el material recollit coneixerem l’evolució del pensament del bisbe i descobrirem l’autèntic Pere Casaldàliga.

Pedro Casaldáliga - Camioneta
Pere Casaldàliga
02

Recull Casaldàliga

Reflexions sobre Déu, l’Església, la pobresa i la justícia de Pere Casaldàliga, missioner claretià, teòleg i bisbe emèrit de Sao Félix d’Araguaia al Brasil. Recull d’intervencions en diversos programes de Televisió de Catalunya.

03

Militant de l'esperança

L’any 2005 Mònica Terribas entrevistava Pere Casaldàliga, que llavors tenia 77 anys, bisbe emèrit de Sao Félix do Araguaia, Brasil, compromès amb la lluita contra la pobresa i la injustícia.

Pere Casaldàliga llegint a casa seva
Pere Casaldàliga ha donat suport a la causa indígena
04

Casaldáliga, en el río de la vida

Reportatge emès pel programa Informe Semanal, de RTVE, el 30 d’abril de 2005

El barret de palla, el rem i les sandàlies són símbols de Pere Casaldàliga

El pensament

Amb més de 100 obres publicades, Pere Casaldàliga “ens deixa un pensament sobre la llibertat i la democràcia profundament subversiu i que avui continua vigent”. Decobreix-lo en aquest recull de documents històrics.

Poesia

Li agradava que el definissin com a “poeta”. De fet, la seva primera obra en vers es publica al 1955, més de 8 anys abans de la seva anada al Brasil.

Al llarg de la seva vida, Casaldàliga va escriure més de 15 llibres de poesia, en català, en castellà i en portuguès.

Consulteu-ne o baixeu-ne gratuïtament alguns.

Llibres

Més de 20 llibres publicats en català, castellà, portuguès, italià, anglès o francés és el resultat de l’obra escrita de Pere Casaldàliga.

Els seus diaris personals, que marquen una part fonamental de la història del Brasil; les seves obres sobre espiritualitat, mística, teologia, etc; o les seves relfexions sobre el treball alliberador popular, amb el poble, constitueixen alguns dels temes destactas de Pere Casaldàliga.

Fent click a la imatge, en podreu consultar alguns extractes i baixar gratuïtament algunes d’aquestes obres.

Circulars i cartes

A l’Arxiu de la Prelatua de São Félix do Araguaia es conserven totes les cartes, fins i tot de caràcter personal, que Pere Casadlàliga va escriure al llarg de la seva estada al Mato Grosso. Així mateix, les seves circulars. Veieu-ne una mostra.

Gravacions i altres

Autor de dues peces musicals que van marcar un abans i un després en la història de l’Esglèsia al Brasil, Casaldàliga ha escrit himnes i cançons que avui són empreades arreu. A més, ha estat co-autor de l’Agenda Llatinoamericana Mundial, que s’edita a 29 països.

Gràcies per fer un donatiu!

A continuació et demanarem algunes dades 

You have Successfully Subscribed!

Gracias por tu donativo!

A continuación te pediremos algunos datos

 

You have Successfully Subscribed!

Obrigado pela sua ajuda!

A seguir, lhe pediremos algumas informações

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest