fbpx

Pere Casaldàliga: des de Catalunya i l’Amazònia

1 juny. 2019

Encetem un nou camí: Catalunya amb Brasil

Des de l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga estem vivint amb preocupació l’actual conjuntura política del Brasil. Per això volem unir esforços amb el Bisbe Pere Casaldàliga: des de Catalunya i l’Amazònia.

L’extrema dreta governa el País des del passat mes de gener i els discursos d’odi cap als grups minoritaris; en favor de la possessió i l’ús d’armes; en contra de la llibertat dels Pobles Indígenes; negacionistes d’un canvi climàtic evident i contra la dignitat de la dona, es comencen a concretar en polítiques que promouen la pobresa, l’exclusió, el racisme i la manca de llibertats.

Veient que l’avanç de l’extrema dreta i, en general de “la política de l’odi”, no és només un problema brasiler, sinó que ens afecta a totes i tots nosaltres de ben a prop, des de l’Associació Araguaia amb el Bisbe Casaldàliga pensem que és necessari donar un pas endavant en el compromís de defensar les “causes del bisbe Pere” que hem estat assumint des de la nostra fundació al 1989.

Multipliquem l’esperança

Per aquests motius, enguany, volem reforçar els llaços amb l’associació que el bisbe Pere va fundar al Brasil, l’Associação ANSA, de São Félix do Araguaia, per tal de recolzar els projectes i les activitats que duen a terme, dia a dia, de forma concreta, en favor de les persones més vulnerables de la regió de l’Araguaia i en lluita per la democràcia, la justícia, la solidaritat i l’esperança.

Compromisso Araguaia

Nous canals de comunicació

Per això, entre totes/s hem posat en marxa dos nous canals de comunicació, per tal que pugueu conèixer de primera mà quina és la situació al Brasil, quines són les problemàtiques de l’Amazònia, com ha estat i és la tasca del bisbe Casaldàliga en tots aquests any, etc… volem fer-ho des d’allà, sense intermediaris ni grans ONGs: des de Catalunya a l’Araguaia.

Junts/es, amb el Bisbe Pere Casaldàliga: des de Catalunya i l’Amazònia.

De moment ja ens podeu seguir a Twitter amb l’usuàri: @Casaldaliga_ i al Facebook a la pàgina Casaldàliga-ANSA que acabem de posar en marxa.

Comuniquem-nos!

Recordeu que, a més, sempre ens podeu escriure al correu electrònicaraguaia@pangea.org o venir-nos a veure cada segon i quart dijous de mes, entre les 18h i les 20h, a la seu de Justícia i Pau, al carrer Roger de Llúria, 126, 3er 1era, de Barcelona.

“Sigueu lúcids. Sigueu ferms.
Estigueu units.
Responeu a la persecució amb esperança.
Responeu a la por amb unió.”
Pere Casaldàliga

Coneix Pere Casaldàliga i les seves causes

Reb el nostre butlletí mensual.

T’enviarem només informació del Pere Casaldàliga i de la feina que fem al Brasil.

Pin It on Pinterest