fbpx

BRASIL – MÓN

Resistir i transformar

Compromís i militància en temps de feixismes

• Barcelona •

29 de maig de 2022

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Logo Fundació - Blanc

Feixisme i resistència a Amèrica Llatina i la Mediterrània

El novembre de 2018 Brasil escollia un govern feixista. Mentrestant, a Europa i particularment a l’Estat Espanyol, l’extrema dreta guanyava terreny als parlaments i entrava als governs.

Amb l’ascens de l’ultradreta, les campanyes electorals i els governs s’han omplert de discursos i pràctiques que fomenten l’odi i la divisió. Al Brasil, Bolsonaro està duent a terme un seguit de polítiques destinades a eradicar els pobles indígenes, la població negra, els moviments socials o els col.lectius LGTBI.

Ara, acabant-se els 4 anys del govern feixista al Brasil i amb el partit d’extrema dreta espanyol a les institucions, volem saber de primera mà com s’estan concretant i què impliquen les seves polítiques.

Volem conèixer directament com ho estan vivint els Pobles Indígenes; quin efecte estan tenint les decisions ultraliberals sobre els col.lectius minoritaris, sobre els drets socials, sobre l’estructura econòmica i sobre el medi ambient, al Brasil i a la Mediterrània.

D’una banda, perquè mirarem de trobar explicacions a l’ascens de l’extrema dreta arreu, des de la realitat llatinoamericana i arribant a casa nostra.

D’altra banda, perquè la “utopia continua” -ha de continuar- i, els moviments, organitzacions i grups que defensen la llibertat i la vida també s’estenen arreu, amb noves fòrmules i mètodes d’acció.

En aquests “tempos sombrios”, comprendre el present a la llum de la història és un pas imprescindible per a transformar la realitat.

Hi participen

Paulo Maldos

Vingut del Brasil

 

Ha estat Assessor Especial del Gabinet del President Lula da Silva, així com Secretari Nacional d’Articulació Social i Secretari Nacional de Promoció i Defensa dels Drets Humans, amb Dilma Rousseff.

Va tenir un paper clau en la devolució al Poble Xavante de la Terra Indígena Marãiwatsédé, a l’Araguaia. És assessor polític de moviments socials i va mantenir una estreta relació amb Pere Casaldàliga.

Maria Dantas

@_Maria_Dantas_

 

Brasileira de naixement. Diputada al Parlament Espanyol per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Llicenciada en Dret per la Universidade Federal de Sergipe i activista social i pels drets de les persones migrants.

A Catalunya, va començar amb feines de minyona, cangur o mestra de portuguès fins a obtenir el permís de residència. Després va treballar en diversos càrrecs administratius al sector privat fins la seva incorporació al Congrés dels Diputats. Participa a les sectorials de Ciutadania i Migracions i la de Moviments Socials d’Esquerra Republicana des del 2011.

Victor Codina

Víctor Codina

teòleg

 

Jesuïta. Va estudiar filosofia i teologia a Sant Cugat, a Innsbruck i Roma. Doctor en Teologia per Roma (1965), professor de teologia a Sant Cugat mentre vivia a l’Hospitalet i Terrassa.

Des de 1982 va residir a Bolívia on va treballar amb sectors populars i en la formació de laics a Oruro i Santa Cruz. Professor emèrit de la Universidad Católica Boliviana de Cochabamba, alternant amb treball de pastoral en barris populars. Ha escrit nombrosos llibres i articles. L’any 2018 va tornar a Barcelona on resideix actualment.

I també a

Cervera
21 de MARÇ

amb Paulo Maldos

Manresa
24 de MARÇ

amb Paulo Maldos

Tarragona
25 de MARÇ

amb Paulo Maldos

Girona
27 de MARÇ

amb Paulo Maldos

La tasca més essencial de la humanitat és la tasca d’humanitzar-se.
Humanitzar la humanitat és la missió de tots, de totes, de cadascú i cadascuna de nosaltres.
La ciència, la tècnica, el progrés, només són dignes del nostre pensament i de les nostres mans si ens humanitzen més.

Pere Casaldàliga

Fragment del discurs al Premi Internacional Catalunya
2006

Si voleu més informació

Truqueu-nos

697 845 648

Gràcies per fer un donatiu!

A continuació et demanarem algunes dades 

You have Successfully Subscribed!

Gracias por tu donativo!

A continuación te pediremos algunos datos

 

You have Successfully Subscribed!

Obrigado pela sua ajuda!

A seguir, lhe pediremos algumas informações

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest